Polish Goose for St. Martin feast and Independence Day - famous Bonifacio tradition is back !

Date of
arrival
Date of
departure
25 of October 2019

It's a great late autumn tradition in Bonifacio Restaurant. As a Polish Slow Food Federation certified venue Bonifacio Restaurant is serving several delious meals based on goose meat from the most renowned  Polish producers accompanied by special St. Martin wines from Polish wineries, between November 11th and December 8th. It's simply delicious !

Darek Ratuszniak, Szef Kuchni Restauracji Bonifacio jak co roku wraz ze swoim zespołem pieczołowicie przygotowuje się na  listopadowe celebrowanie tradyjnej polskiej kuchni, kiedy to smakowita gęsina z najlepszej w Polsce hodowli Osojca ze Świecia będzie królowała na stołach Restauracji Bonifacio. Tegoroczne autorskie menu Szefa Darka prezentuje się wyjątkowo okazale, a znajdziemy w nim m.in: 

Wątróbki gęsie/malina/kiszona śliwka/marmolada z czerwonej cebuli/radicchio

29zł

Płatki z gęsiego fileta marynowane w nalewce wiśniowej/słony orzech/ oliwa z wędzonych warzyw/ kiszona gruszka

34zł

Consomme z pieczonych gęsi/korzeniowe warzywa/ ciecierzyca

22zł

Pierogi z gotowaną gęsina i pestkami dyni/puree z pigwowca/ kiszony burak/polska śliwka

34zł

Udo gęsie confit/ kapusta czerwona/dyniowe kluski/solone rydze/ demi glase czekoladowe

58zł

Podobnie jak w poprzednich latach przy okazji „Gęsiny na św. Marcina” będzie serwowane Wino Świętomarcińskie, które w tym roku wyjątkowo będzie przygotowane przez Winnicę Turnau jedynie w wersji białej na bazie szczepu Seyval Blanc. 

Zapraszamy serdecznie !

 

Sprawdź ofertę  BFC TRAVEL
Sprawdź ofertę
BFC TRAVEL

FOREST CAMP

newsletter
Stay up to date with the latest promotional events at the hotel!
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close