Gęsina na Św. Marcina - kolejna edycja wyjątkowej akcji kulinarnej w Bonifacio

  1. HomePage
  2. News details
Date of
arrival
Date of
departure
25 of October 2019

Po raz kolejny Restauracja Bonifacio została uhonorowana przez Stowarzyszenie Slow Food Polska prestiżowym certyfikatem wydawanym najlepszym, specjalnie wyselekcjonowanym  restauracjom w Polsce, które podczas świątecznych listopadowych tygodni będą serwować specjały oparte na znakomitej polskiej gęsinie. 

Darek Ratuszniak, Szef Kuchni Restauracji Bonifacio jak co roku wraz ze swoim zespołem pieczołowicie przygotowuje się na  listopadowe celebrowanie tradyjnej polskiej kuchni, kiedy to smakowita gęsina z najlepszej w Polsce hodowli Osojca ze Świecia będzie królowała na stołach Restauracji Bonifacio. Tegoroczne autorskie menu Szefa Darka prezentuje się wyjątkowo okazale, a znajdziemy w nim m.in: 

Wątróbki gęsie/malina/kiszona śliwka/marmolada z czerwonej cebuli/radicchio

29zł

Płatki z gęsiego fileta marynowane w nalewce wiśniowej/słony orzech/ oliwa z wędzonych warzyw/ kiszona gruszka

34zł

Consomme z pieczonych gęsi/korzeniowe warzywa/ ciecierzyca

22zł

Pierogi z gotowaną gęsina i pestkami dyni/puree z pigwowca/ kiszony burak/polska śliwka

34zł

Udo gęsie confit/ kapusta czerwona/dyniowe kluski/solone rydze/ demi glase czekoladowe

58zł

Podobnie jak w poprzednich latach przy okazji „Gęsiny na św. Marcina” będzie serwowane Wino Świętomarcińskie, które w tym roku wyjątkowo będzie przygotowane przez Winnicę Turnau jedynie w wersji białej na bazie szczepu Seyval Blanc. 

Zapraszamy serdecznie !

 

Zobacz co nowegow Grupie BFC
Zobacz co nowego
w Grupie BFC

blog bfc

newsletter
Stay up to date with the latest promotional events at the hotel!
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close