Darek Ratuszniak, Szef Kuchni Restauracji Bonifacio jak co roku wraz ze swoim zespołem pieczołowicie przygotowuje się na listopadowe celebrowanie tradyjnej polskiej kuchni, kiedy to smakowita gęsina z najlepszej w Polsce hodowli Osojca ze Świecia będzie królowała na stołach Restauracji Bonifacio. Tegoroczne autorskie menu Szefa Darka prezentuje się wyjątkowo okazale, a znajdziemy w nim m.in:
Wątróbki gęsie/malina/kiszona śliwka/marmolada z czerwonej cebuli/radicchio
29zł
Płatki z gęsiego fileta marynowane w nalewce wiśniowej/słony orzech/ oliwa z wędzonych warzyw/ kiszona gruszka
34zł
Consomme z pieczonych gęsi/korzeniowe warzywa/ ciecierzyca
22zł
Pierogi z gotowaną gęsina i pestkami dyni/puree z pigwowca/ kiszony burak/polska śliwka
34zł
Udo gęsie confit/ kapusta czerwona/dyniowe kluski/solone rydze/ demi glase czekoladowe
58zł
Podobnie jak w poprzednich latach przy okazji „Gęsiny na św. Marcina” będzie serwowane Wino Świętomarcińskie, które w tym roku wyjątkowo będzie przygotowane przez Winnicę Turnau jedynie w wersji białej na bazie szczepu Seyval Blanc.
Zapraszamy serdecznie !