Najlepsza gęsina na Świętego Marcina!

  1. HomePage
  2. News details
Date of
arrival
Date of
departure
19 of November 2018

Najlepsza gęsina na Świętego Marcina!

 

 

Tradycyjnie, w okresie jesienno-zimowym, zapraszamy na dania z tym delikatnym mięsiwem
w połączeniu z Winem Świętomarcińskim z winnicy Turnau.

W sezonowym menu m.in

 

Przekąski

Wątróbka gęsia w wędzonej słoninie / kiszone buraki z antonówką/malinowy sos

Żołądki gęsie w czerwonym winie alla po burgundzku / piklowana dynia/podgrzybki/ kromka ciemnego pieczywa

 

Zupa

Krupnik z karzy pęczak/ wędzone szyje/ kwaśna śmietana/ palone masło  

 

Dania główne

Filet gęsi owsianej / miód gryczany / kapusta modra / fondant z cukrowych buraków / szara kluska

Udo gęsi wielkopolskiej confit / parzybroda ze swojskiej kapusty / knedel śliwkowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz co nowegow Grupie BFC
Zobacz co nowego
w Grupie BFC

blog bfc

newsletter
Stay up to date with the latest promotional events at the hotel!
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close