Pokaż na mapie

Najlepsza gęsina na Świętego Marcina!

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
19 listopada 2018

Najlepsza gęsina na Świętego Marcina!

 

 

Tradycyjnie, w okresie jesienno-zimowym, zapraszamy na dania z tym delikatnym mięsiwem
w połączeniu z Winem Świętomarcińskim z winnicy Turnau.

W sezonowym menu m.in

 

Przekąski

Wątróbka gęsia w wędzonej słoninie / kiszone buraki z antonówką/malinowy sos

Żołądki gęsie w czerwonym winie alla po burgundzku / piklowana dynia/podgrzybki/ kromka ciemnego pieczywa

 

Zupa

Krupnik z karzy pęczak/ wędzone szyje/ kwaśna śmietana/ palone masło  

 

Dania główne

Filet gęsi owsianej / miód gryczany / kapusta modra / fondant z cukrowych buraków / szara kluska

Udo gęsi wielkopolskiej confit / parzybroda ze swojskiej kapusty / knedel śliwkowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz co nowegow Grupie BFC
Zobacz co nowego
w Grupie BFC

blog bfc

newsletter

Bądź na bieżąco z najnowszymi promocjami
i wydarzeniami w hotelu!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij