Kulinarne propozycje na lato w BoniFaCio

  1. HomePage
  2. Hotel
  3. Bonifacio News
  4. Kulinarne propozycje na lato w BoniFaCio
Date of
arrival
Date of
departure
25 of July 2018

Dojrzewające w słońcu soczyste owoce i warzywa, świeże, aromatyczne zioła, a w końcu pachnące lasem grzyby - lato podsuwa całą gamę produktów, z których aż miło komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki, idealne na letnie dni. Dlatego w naszej inspirowanej naturą kuchni nie mogło zabraknąć dodatkowej, sezonowej karty.

Znajdziecie w niej orzeźwiający chłodnik na botwinie i maślance, podany oczywiście z jajkiem, ale i szczypiorem i rzodkiewką. Lokalne, polskie tradycje odnajdziecie w smaku naszego białego barszczu biały po wiejsku, podanego z gniecionymi ziemniakami, biała kiełbasą z młodym chrzanem.

W naszej letniej karcie króluję jednak świeże ryby z gospodarstwa nad jeziorem Sejny oraz mięsa od lokalnych, mazowieckich dostawców.

Stąd sandacz, szczupak i sielawa, podane w całości, oczywiście z bufetem sałatkowym „finger food” oraz warzywami grillowanymi oraz młodymi ziemniakami z masłem czosnkowym.

Miłośnikom mięsiwa oraz włoskich akcentów (w końcu właściciel naszego hotelu - Grupa BFC to oficjalny przedstawiciel regionu Trentino w Polsce) polecimy wołowinę dojrzewająca 21 dni na sucho. Pochodząca z tradycyjnego gospodarstwa państwa Sikorskich wołowina została przez nas przygotowana w stylu rodem ze słonecznej Italii. Byście rozkoszowali się tradycją w nowoczesnym wydaniu, a także kuchnią z południa Europy.

Wśród mięs zaoferujemy także T-bone stek alla Fiorentina, antrykot z kością „Rib Eye” cięty na życzenie lub wołowego burgera. Lokalną kuchnie odzwierciedla prawdziwy kotlet schabowy z kostką, podany z młodą irgą z koprem i mizerią na wiejskiej śmietanie u boku.

Nie mogło zabraknąć elementu prosto z naszych sochocińskich oraz mazurskich lasów. Tym razem to pieprznik jadalny, popularnie zwany kurką. Jego wspaniały aromat i charakterystyczny smak to nie wszystko - nie każdy bowiem ma świadomość, że pieprznik zawiera wysokoprzyswajalne białko, błonnik, witaminy (D, E, C, z grupy B oraz beta-karotenu) i minerały. My podamy go ze szpinakowych gnocchi, w cieście francuskim z serem camembert 

lub po prostu z młodymi ziemniakami, na masełku, ze świeżą natką.

Niech świeżo i lekko będzie aż do jesieni! Zapraszamy do wspólnego stołu, na chwilę zapomnienia od codzienności. Bez pośpiechu, za to z szacunkiem do natury, delektujmy się smakami i zapachami.

Zobacz co nowegow Grupie BFC
Zobacz co nowego
w Grupie BFC

blog bfc

newsletter
Stay up to date with the latest promotional events at the hotel!

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by BUSINESSMAN FUN CLUB SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, Drawska 22 piętro 1 lok 1.23, 02-202, WARSZAWA . You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved