Każdego dnia dla naszych gości przygotowujemy pyszne śniadanie "Specjały Spiżarni Bonifacio" pełne zdrowych i smakowitych produktów od lokalnych dostawców serwowane w formie bufetu w Restauracji Żurawiej.
Bufet śniadaniowy w Restauracji Żurawiej dostępny w godzinach 7:30-10:30
W godzinach 18:00-21:00 proponujemy specjalne menu szefa kuchni w formie serwowanego menu pełne smaków kuchni Slow food
PRZYSTAWKA
Duszone żołądki gęsie, sos calvados, pieczone jabłko w rozmarynie i cynamonie, pieczony ziemniak, burak karmelizowany w winogronach
ZUPA
Żur na wędzonej gęsinie, kwaśna śmietana, panierowane żółtko
DANIE GŁÓWNE
Konfitowane Udo Gęsie, rozmaryn, knedle śliwkowe, czosnkowa dynia, sos bordeaux z czekoladą.
DESER
Tarta z pieczoną gruszką aromatyzowana rozmarynem i tymiankiem,
mus z białej czekolady, sos dereniowy.
Kieliszek wina Świętomarcińskiego 2025
Wino Świętomarcińskie z odmiany pinot noir z Winnicy Turnau powstało z gron zebranych we wrześniu tego roku i wpisuje się w coraz modniejszy trend białych win robionych ze szlachetnego, burgundzkiego szczepu. Świętomarcińskie Białe odzwierciedla świeżość młodego wina. Jak mówi tradycja, najlepiej pasuje do gęsiny, ale i do pieczonego kurczaka z nadzieniem będzie dobrym towarzystwem. Wino doskonale nadaje się również do picia sauté.