Pokaż na mapie

Gęsina św. Marcina

  1. HomePage
  2. Gęsina św. Marcina
Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
30 października 2015

Z dumą informujemy, że Restauracja Bonifacio została oficjalnym partnerem prestiżowej akcji „Gęsina na Św. Marcina” sygnowanej przez Stowarzyszenie „Slow Food Polska”. 

 

Kulminacją tego wydarzenia będzie Święto Niepodległości 11 listopada, podczas którego gęsina będzie podawana w pełnej krasie i na przeróżne autorskie sposoby przez Szefa Kuchni Restauracji Bonifacio Darka Ratuszniaka.

Zapraszamy zatem wszystkich smakoszy do przepięknej Pradoliny Wkry, w gościnne progi Bonifacio SPA & Sport Resort na degustację takich pyszności jak.:

  • tatar z gęsiego fileta na razowym toście z marmoladą cebulową i orzechami,
  • sałata z gęsimi wątróbkami i gruszkowym sosem z plastrami sera z grzybowa,
  • dojrzewająca pierś gęsia, wędzona w polnym sianie z pianą borowikową i sałatą frize
  • krupnik z palonej  kaszy gryczanej na gęsich korpusach z podrobami i natką,
  • komfitowane udo gęsie podane z pieczoną antonówką na ragout dyniowym z winogronowym sosem
  • czy też prawdziwie królewskie danie czyli gęsina pieczona w całej okazałości po staropolsku podawana z kluskami śląskimi, modrą kapustą i sosem miodowo jabłkowym z winiakiem.  

Do tych smakołyków Sommelier Restauracji Bonifacio zaproponuje specjalnie dobrane polskie wina świętomarcińskie z Winnicy Srebrna Góra koło Krakowa oraz inne wyborne wina z najlepszych winnic Nowego i Starego Świata.

Gorąco zapraszamy i życzymy smacznego!

Zobacz co nowegow Grupie BFC
Zobacz co nowego
w Grupie BFC

blog bfc

newsletter

Bądź na bieżąco z najnowszymi promocjami
i wydarzeniami w hotelu!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij