Darek & Chefs Weekend 19-20 października 2019

  1. HomePage
  2. Oferty specjalne
  3. Szczegóły pakietu
  • min. 1 noc
  • Śniadanie i kolacja
  • między 19.10 a 20.10
*Kulinaria * Sztuka *Wino *Jazz

Edycja jesienna : 19-20 października 2019

Zapraszamy na kolejną, tym razem jesienną edycję cieszącego się ogromnym powodzeniem projektu „Darek & Chefs” dedykowanego wszystkim miłośnikom kuchni w stylu „Slow Food”, sztuki, wybornego wina i wytrawnej muzyki.

Tym razem, Darek Ratuszniak - Szef Kuchni Restauracji Bonifacio zaprosił wyjątkowego Gościa, Pana Tomasza Milewskiego, który na co dzień szefuje znakomitej restauracji w pięciogwiazdkowym Hotelu Mikołajki. Pan Tomasz należy do grona najwybitniejszych polskich Szefów Kuchni. Jest laureatem wielu nagród branżowych (m.in. Szef Kuchni Jutra 2016, brązowy medal na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie w 2006 roku i wiele innych)

Nasi Kulinarni Wirtuozi zapraszają na specjalny pokaz kulinarny i kolację degustacyjną poświęconą rybom z mazurskich jezior i rzek w różnych odsłonach idealnie połączonych z odpowiednio dobranym winem z od Importera Roku, firmy Partner Center.

Idealnym preludium do pokazu umiejętności naszych Mistrzów Kuchni będzie zorganizowany przez Mateusza Podgórskiego,  Sommeliera Restauracji Bonifacio Aperitif miłośników Bachusa z Tomaszem Prange-Barczyńskim, jednym z najbardziej znanych i cenionych w Polsce krytyków wina, autorów, redaktorów i jurorów wina, połączony z malowniczą opowieścią o historii i teraźniejszości winiarstwa w Polsce oraz degustacją specjalnie wyselekcjonowanych trunków z najlepszych polskich winnic. 

Nastrojową, utrzymaną w klimacie smooth jazz, oprawę muzyczną wieczoru zapewni duet jazzowy Dominka Dudzika – finalisty polskiej edycji The Voice of Poland.

 

 

MENU DEGUSTACYJNE – RYBY Z MAZURSKICH JEZIOR I RZEK

Danie Pierwsze

Wędzony sum / olej z palonego pora / kwaśne jabłko / chleb dyniowy

sparowane z:

Domache Wachau Riesling Bird Selection

Danie Drugie

Wędzony na ciepło leszcz /solona słonina/marynowane kurki/rokitnik

sparowane z:

Bouchard Chablis

Danie Trzecie

Sandacz duszony w maśle / kasza samopsza / świeży ogórek / duszona kapusta

sparowane z:

Robert Mondavi Fume Blanc Napa Valley

Danie Czwarte

Antrykot dojrzewający na sucho  z Warmii / mus z suszonej moreli / szpinak / topinambur /

demi glace / czekolada

sparowane z:

Flagstone Writer's Block Pinotage

Live cooking – Szef Tomasz Milewski i jego:

Mazurska zupa rybna ze szlachetnych ryb drapieżnych ( sandacz, szczupak ) pasternak i świeży cząber

Pieczona w całości w chlebowym piecu troć wędrowna z cytrynowym pieprzu

Deser

Tarta ze śliwek węgierek / słony karmel/ cytrynowa beza

sparowane z:

Quinta da Alorna Abafado 5YO

 

 Specjalny pakiet weekendowy obejmuje:

  • 1 noclegz soboty na niedzielę w pokoju dwuosobowym
  • Śniadanie
  • Smakołyk w pokoju na powitanie
  • Sobotnią biesiadę z winem i muzyką
    • Przedkolacyjny Aperitif i degustację win z Tomaszem Prange-Barczyńskim
    • Kolacja degustacyjna z winem
    • Pokaz kulinarny Dariusza Ratuszniak i Tomasza Milewskiego
  • Oprawa muzyczna duetu jazzowego Dominika Dudzika
  • Specjalny program animacji dla dzieci w ramach Klubu Zająca Bonifacego
  • Zajęcia sportowe i rekreacyjne dla dorosłych
    • Zajęcia fitness z profesjonalnym instruktorem
    • Bezpłatne korzystanie ze strefy Wellness – relaksacja, sauna sucha i parowa, jacuzzi, prysznic wrażeń, prysznic z biczem szkockim i aromaterapią
    • Możliwość bezpłatnego korzystania z basenu krytegooraz zewnętrznej infrastruktury rekreacyjno-sportowej
    • Możliwość opcjonalnego sportowego treningu z trenerem personalnym ( rowery, Nordic Walking, crossfit, pływanie, zajęcia na siłowni itp.) – konieczność wcześniejszej rezerwacji

 

Warunki cenowe

  • Pakiet dla jednej osoby w pokoju dwuosobowym standard (przy dwóch osobach w pokoju)  – 595 zł za 2 dni (1 nocleg)
  • Pakiet dla jednej osoby w pokoju dwuosobowym superior (przy dwóch osobach w pokoju)  – 695 zł za 2 dni (1 nocleg)
  • Pakiet dla jednej osoby w pokoju jednoosobowym – 750 zł za 2 dni (1 nocleg)

 

Uwaga: wszystkim gościom, którzy zakupią pakiet festiwalowy proponujemy przedłużenie pobytu do poniedziałku w specjalnej cenie 270 zł za pokój dwuosobowy ze śniadaniem

 

 Usługi dodatkowo płatne:

  • Dodatkowe usługi gastronomiczne (poza śniadaniami i kolacją degustacyjną które są wliczone w cenę zakwaterowania)
  • Zabiegi kosmetyczne wykonywane w oparciu o światową markę „Clarins”
  • Zabiegi „BodyWork”, rytuały i masaże
  • Wybrane zajęcia z trenerem personalnym

Ważne informacje o rezerwacji

Doba hotelowa: od 14:00

Anulacja rezerwacji: Rezerwacja może być bezkosztowo anulowana w terminie do 14 dni przed przyjazdem. W takim przypadku wpłacona przedpłata zostanie zwrócona w terminie 7 dni od zgłoszenia anulowania rezerwacji. W przypadku anulowania rezerwacji po tym terminie lub nie pojawienia się w obiekcie w dniu przyjazdu obiekt obciąży gościa za 50.00% wartości rezerwacji. W celu zagwarantowania rezerwacji wymagane jest podanie danych karty kredytowej lub dokonanie przedpłaty za 50.00% wartości rezerwacji za pośrednictwem systemu płatności online.

Karty akceptowane w hotelu:

Visa Visa Electron MasterCard Maestro

Pozostałe oferty

Zobacz co nowegow Grupie BFC
Zobacz co nowego
w Grupie BFC

blog bfc

newsletter

Bądź na bieżąco z najnowszymi promocjami
i wydarzeniami w hotelu!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij