Pokaż na mapie

Kuchnia BoniFaCio

  1. HomePage
  2. Kulinaria
  3. Kuchnia BoniFaCio
Data
przyjazdu
Data
wyjazdu
kraina pyszności zdrowe dania dla dzieci

Najwyższa jakość produktów

Świeże, naturalne produkty najwyższej jakości w rękach naszego szefa to eksplozja smaków na talerzu.

Usiądź w restauracji z widokiem na polanę i delektuj się naszą kuchnią, opartą na tradycyjnych recepturach i zasadach zdrowego żywienia. Tu liczy się bogactwo smaków.

Fuzja smaków

W restauracji à la carte wykwintne potrawy przeplatają się z prostymi sezonowymi daniami, jednak niezależnie od wyboru zawsze króluje smak.

Nasi kucharze sięgają po lokalne mięsa, warzywa i owoce z ekologicznych upraw, leśne grzyby, doprawiając dania świeżymi ziołami. Rozkoszujcie się tradycją w nowoczesnym wydaniu, a także kuchnią z południa Europy.

Kuchnia Slow Food

Certyfikat Slow Food

Przyjemność jedzenia łączymy z odpowiedzialnością, zrównoważonym rozwojem i harmonią z naturą, a przygotowanie dań podnosimy do rangi sztuki. Mimo miłości do śródziemnomorskich akcentów nie zapominamy o regionalnych produktach wytwarzanych tradycyjnymi metodami i spełniających restrykcyjne wymogi jakościowe.

Dlatego zostaliśmy uhonorowani certyfikatem Slow Food. Usiądź z nami, oderwij się od codzienności i bez pośpiechu delektuj smakami i zapachami.

W naszej kuchni smak nadają m. in. :

  • sery twarogowe z niewielkiej mleczarni z pobliskiego miasteczka, w której wciąż wykorzystuje się mleko krów wypasanych na zielonych łąkach nad Wkrą
  • słodkowodne ryby z pobliskich jezior i rzek
  • żółte sery kozie i krowie dostarczane przez rodzinną, wielokrotnie nagradzaną serowarnię z Grzybowa, o ponad stuletniej tradycji
  • własnoręcznie wędzone mięsa i wędliny
  • pieczywo pieczone specjalnie dla nas w pobliskiej wiejskiej piekarni
  • świeże warzywa, zioła, jaja, wieprzowina i drób z tradycyjnych gospodarstw
  • konfitury, marynaty i inne przetwory wytwarzane przez nas staropolskimi metodami
  • pigwówki, wiśniówki, dereniówki i inne domowe nalewki
  • miody, grzyby, owoce leśne i dziczyzna z lasów pradoliny Wkry
  • oliwy ziołowe i polecany przez dietetyków olej lniany z lokalnej, certyfikowanej wytwórni
Darek Ratuszniak

Darek Ratuszniak

Szef Kuchni Restauracji Bonifacio

„W naszej kuchni najważniejsza jest jakość produktów i dopasowanie karty do pór roku. Nie ma miejsca na monotonię, chcemy współgrać z otaczającą naturą. Co dla części gości będzie istotne - szanujemy różnorakie upodobania żywieniowe, chętnie przygotowujemy dania bezglutenowe, wegetariańskie czy wegańskie”

Spędź z nami
niezapomniane chwile

Zobacz co nowegow Grupie BFC
Zobacz co nowego
w Grupie BFC

blog bfc

newsletter

Bądź na bieżąco z najnowszymi promocjami
i wydarzeniami w hotelu!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij